Μενού
Amvrakikos gulf Preveza

Πρέβεζα: Χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου

Η  Πρέβεζα είναι χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου. Αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό, πνευματικό και τουριστικό κέντρο της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας. Βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Βερενίκης, την οποία ίδρυσε ο βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, το 290 π.Χ.

Η πόλη δημιουργήθηκε στα τέλη του 11ου αι., μετά την ερήμωση της αρχαίας Νικόπολης. Στην ιστορία της γνώρισε πολλούς κατακτητές, μέχρι την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος το 1912. Απέχει περίπου 360 χλμ. βορειοδυτικά από την Αθήνα (μέσω Pίου-Aντιρρίου) και γύρω στα 350 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη (μέσω Ιωαννίνων – Κοζάνης – Βέροιας).

Η Πρέβεζα είναι μια περιοχή της Ηπείρου ευλογημένη με όμορφα τοπία, καταπράσινη φύση και μαγευτικές παραλίες. Διαθέτει πλούσια ιστορία και μνημεία και σας προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές σας. Κάντε τη βόλτα σας στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο με τα όμορφα παραδοσιακά κτίρια. Περπατήστε στον παραλιακό πεζόδρομο που θυμίζει νησί, και δοκιμάστε ντόπιες λιχουδιές σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία που θα βρείτε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.

Πηγή: https://www.visitgreece.gr/

Poseidon Beach Hotel Loyalty Club -15%