Μενού
Poseidon Beach Hotel short distance trips

Κοντινές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή με αυτοκίνητο

Νικόπολη:

Επισκεφθείτε τη Nικόπολη, 7 χλμ. βόρεια της Πρέβεζας, με σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο. Η Νικόπολη  ιδρύθηκε από τον Oκταβιανό Aύγουστο, σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Aκτίου κατά του Aντωνίου και της Kλεοπάτρας (31 π.X.). Χτίστηκε πάνω σε «λαιμό» πλάτους 3,5 χλμ. μεταξύ της λιμνοθάλασσας Μάζωμα του Αμβρακικού και του Ιονίου Πελάγους. Στα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια έλαμψε ως πρωτεύουσα, διοικητικό και εκκλησιαστικό κέντρο της ρωμαϊκής επαρχίας της Παλαιάς Hπείρου.

Η Νικόπολη ερημώθηκε, μετά τη βουλγαρική εισβολή, στις αρχές του 10ου αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρωμαϊκά τείχη, ωδείο και θέατρο (1ος αι. μ.Χ.). Επιπλέον, θα δείτε το Μνημείο του Αυγούστου, το Νυμφαίο, βυζαντινά τείχη, παλαιοχριστιανική έπαυλη και το βασιλόσπιτο, ρωμαϊκό οικοδόμημα που χρησιμοποιήθηκε και στην χριστιανική περίοδο. Τέλος, περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, το οποίο περιέχει εκθέματα από την πόλη των ρωμαϊκών, παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών ετών και γνωρίστε τη ζωή των κατοίκων κατά τα μεσαιωνικά και μεταγενέστερα χρόνια.

Ποταμοί Λούρος και Άραχθος:

Αξίζει να επισκεφθείτε τον υγρότοπο του Αμβρακικού Κόλπου, όπου ανάμεσα στις εκβολές των ποταμών Λούρου και Άραχθου κρύβεται ένας οικολογικός παράδεισος. Ο υγρότοπος προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ και ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000. Απολαύστε μια ημερήσια εκδρομή με το σκάφος που πραγματοποιεί τον περίπλου του κόλπου ή μισθώστε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος από τις μαρίνες της Πρέβεζας και θαυμάστε τα δελφίνια που οργώνουν τα νερά της περιοχής.

Χωριά:

Οργανώστε μία εκδρομή στα χωριά Kαμαρίνα – Kρυοπηγή, 25,5 χλμ. βορειοδυτικά, με θέα στον Αμβρακικό και το Ιόνιο. Κοντά στην Kαμαρίνα, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Κασσώπης, πρωτεύουσας του ηπειρώτικου φύλου των Kασσωπαίων. Η Κασσώπη ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 4ου αι. π.X. και παρήκμασε με την ίδρυση της Νικόπολης.

Ζάλογγο:

Λίγο πιο πέρα, 29 χλμ. βορειοδυτικά, φτάνετε στο Ζάλογγο. Στον ιστορικό αυτό τόπο, τον Δεκέμβριο του 1803, οι Σουλιώτισσες γκρεμίστηκαν από τον απόκρημνο βράχο, τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά τους, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή Πασά. Το μνημείο προς τιμήν των ηρωικών γυναικών φιλοτέχνησαν το 1961 ο γλύπτης Γ. Ζογγολόπουλος και ο αρχιτέκτονας Π. Καραντινός.

Πηγή: http://www.visitgreece.gr

Poseidon Beach Hotel Loyalty Club -15%