Μενού
Preveza Poseidon Beach Hotel

Ευλογημένη περιοχή της Ηπείρου

Κάστρα στην Πρέβεζα, Ναοί, Μουσεία, Δραστηριότητες

Κάστρα στην Πρέβεζα:

Επισκεφθείτε τα κάστρα της: του Αγίου Ανδρέα (18ου αι.), το καλοδιατηρημένο κάστρο-φρούριο της Λασκάρας, που χτίστηκε το 2ο μισό του 19ου αι., και του Παντοκράτορα (αρχές 19ου αι.). Το τελευταίο είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα, στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου. Ανεβείτε την ώρα του δειλινού και απολαύστε τη μαγευτική θέα!

Ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους:

Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους (18ου αι.), θα σας εντυπωσιάσει εξωτερικά με τον επιβλητικό πύργο του ρολογιού του. Εσωτερικά, με τον εντυπωσιακό του διάκοσμο. Η οροφή και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι από αγιογράφους της Επτανησιακής σχολής του 18ου αι. με έντονους επηρεασμούς από τη Δυτική τεχνοτροπία. Θαυμάστε το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, που κατασκευάσθηκε από Ηπειρώτη τεχνίτη και επιχρυσώθηκε το 19ο αι., τον άμβωνα και τον αρχιερατικό θρόνο.

Μουσεία:

Περιηγηθείτε στα μουσεία της πόλης, όπως το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη «Ιωάννης Μόραλης», το Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ανοικτό κατόπιν ραντεβού) και το Λαογραφικό Μουσείο τοπικής κοινότητας Καμαρίνας, στο Ζάλογγο. Επισκεφθείτε τον ανεμόμυλο, στη θέση «Φάρος».

Δραστηριότητες:

Απολαύστε μια βόλτα με ποδήλατο, αποτελεί άλλωστε το αγαπημένο μέσο μετακίνησης των ντόπιων. Επιλέξτε είτε μία παραλιακή διαδρομή ξεκινώντας από την πλατεία Ανδρούτσου με κατεύθυνση προς το Βαθύ, ή τη διαδρομή από την πλακόστρωτη παραλία προς την Κυανή Ακτή, τον οικισμό και το κάστρο του Παντοκράτορα, το Αλωνάκι με την πανέμορφη παραλία και τέλος τον οικισμό της Δροσιάς με την φανταστική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Για τους … προχωρημένους υπάρχει και η πιο απαιτητική διαδρομή από τον Λούρο προς τις Πύλες του Άδη στον Αχέροντα Ποταμό. Ακόμα, κάντε μια εκδρομή στη Μαργαρώνα, γραφική περιοχή ανάμεσα στους κοντινούς στην πόλη οικισμούς του Νεοχωρίου, της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Θωμά.

Επιλέξτε μεταξύ των 12 πεζοπορικών διαδρομών που προτείνονται στους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη φύση της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περπάτημα αλλά και για κολύμπι παρουσιάζει η διαδρομή που ακολουθεί τη ροή του ποταμού Αχέροντα από τις Πύλες του Άδη έως και τη Γλυκή του Νομού Θεσπρωτίας, μέσα από κατάφυτα βουνά. Το ποτάμι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του ράφτινγκ και του κανόε καγιάκ.

Πηγή: https://www.visitgreece.gr/

Poseidon Beach Hotel Loyalty Club -15%