Μενού
αξιοθέατα στην Πρέβεζα Poseidon Beach Hotel

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα στην Πρέβεζα.

Η Πρέβεζα είναι γεμάτη με υπέροχα αξιοθέατα! Στον Αμβρακικό Κόλπο θα βρείτε μοναδικές παραλίες, άλλες οργανωμένες με beach bar και άλλες πιο ιδιωτικές. Επισκεφτείτε την περιοχή γύρω από τον ποταμό Αχέροντα, ενώ σίγουρα θα μάθετε πολλά και από την ιστορία του τόπου. Εξερευνήστε τα μοναδικά αξιοθέατα, πλούσια σε ιστορία και υπέροχες εικόνες!

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Το πρώην μουσείο, το οποίο χτίστηκε στον αρχαιολογικό χώρο το 1961 με κεφάλαια του Υπουργείου Παιδείας, φιλοξένησε τα ευρήματα της ανασκαφής για περισσότερες από τρεις δεκαετίες (1972-2008). Μεταξύ 1999-2001, με χρηματοδότηση από το Δεύτερο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού ως φορέα υλοποίησης, ανεγέρθηκε το σύγχρονο μουσείο. Παραδόθηκε το 2006, μετά την ολοκλήρωση των έργων βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου, στη νεοϊδρυθείσα τότε 33η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (www.lgepka.gr), ώστε η τελευταία να προχωρήσει στην έκθεση αρχαιοτήτων. Το νέο μουσείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2009.

Κοκκινοπηλός

Ο Κοκκινοπηλός, μια υπαίθρια περιοχή κοντά στον ποταμό Λούρο και τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων. Αποτελεί ίσως τον αρχαιότερο αρχαιολογικό χώρο μέχρι τώρα όχι μόνο της Ηπείρου αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Εκτός από το σπουδαίο ιστορικό υπόβαθρο, εντυπωσιάζει μέσω του χαρακτηριστικού του χρώματος καθώς και της διάβρωσης που διατηρείται με την πάροδο του χρόνου από το νερό της βροχής. Παραμένει ασαφές πότε και πώς σχηματίστηκε. Καθώς βρισκόταν σε ένα από τα κύρια φυσικά περάσματα κοντά στα άφθονα νερά του ποταμού Λούρου προσέφερε άφθονο παιχνίδι για φαγητό και ρούχα.  Έτσι προσέλκυε τους προϊστορικούς ανθρώπους αρκετά νωρίς στην ιστορία. Ένα πέτρινο τσεκούρι που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια, (ένα από τα λίγα παραδείγματα της ελληνικής περιοχής) που χρονολογείται 250.000-200.000 χρόνια πριν, μαζί με κάποιες άλλες ενδείξεις για την ημερομηνία της περιοχής – ακόμη ανεπιβεβαίωτες, καθώς δεν προέρχονται από ανασκαφικά στοιχεία- μας οδηγούν στην Κάτω (αρχαιότερη) παλαιολιθική περίοδο.

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στο Ζάλογγο

Ο κύριος ναός της Μονής Αγίου Δημητρίου, ιδρύθηκε στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα από τον ηγούμενο της Μονής Ταξιάρχη, τον Διονύσιο. Βρίσκεται κάτω από το Μνημείο του Ζαλόγγου και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Υπάρχουν αναφορές για το μοναστήρι το 1816 από τους εικονογράφους Ιωάννη και Χριστόδουλο από την Κορυθιανή, οι οποίοι συμμετείχαν στην εικονογραφία των ιερών ναών της επαρχίας στο Θεσπρωτικό και στους Παπαδάτες.

Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας Καστροσυκιάς

Το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται σε μικρή απόσταση νότια του οικισμού της Καστροσυκιάς. Είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου με πολλές ελιές. Ο λόφος  εκτείνεται από τις παρυφές του οικισμού προς το Ιόνιο Πέλαγος, δίπλα στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τις επιγραφές, χτίστηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα και ανακαινίστηκε δύο φορές, το 1613 και το 1795. Το πέτρινο τέμπλο του κυρίως ναού φαίνεται ότι κατασκευάστηκε το 1856. Η ημερομηνία γράφεται στις εικόνες της Σταύρωσης και των Αγίων Αποστόλων.

Άλλα αξιοθέατα στην Πρέβεζα που αξίζει να δείτε είναι:

Δείτε το Σεϊτάν Παζάρ

Τον ενετικό πύργο του Ρολογιού με το ηλιακό ρολόι, πλάι στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους με το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με αγιογραφίες του 1780.

Το κάστρο του Παντοκράτορα, με το ομώνυμο εκκλησάκι στο εσωτερικό του. Το εκκλησάκι κτίστηκε το 1807 από τον Αλή Πασά, για να ελέγχει την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου

Poseidon Beach Hotel Loyalty Club -15%